C# Object Kullanımı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir

Sınıflar soyut olarak bildirilebilir; başka bir deyişle bir yahut henüz aşkın yöntemin uygulaması yoktur. Soyut sınıfların örneği aracısız oluşturulamasa da, eksik uygulamayı sağlayıcı diğer sınıflar ciğerin ana sınıflar olarak fariza yapabilir.

Property’ler kaynar kodun cılız bir syntax kullanarak metot çağırmasına izin verir. CLR iki çyeksan property sunar: parametresiz property, mahdut property olarak adlandırılan, ve her dilde adı farklı olan parametreli property. Örneğin C#’ta parametreli property’lere Indexer denir.

Bir dahaki sefere değerlendirme yapmış olduğumda kullanılmak üzere etapı, elektronik posta adresimi ve web şehir adresimi bu tarayıcıevet kaydet.

SuggestAppend= Hem aşağı açılan listeyi gösterir, hem de makaslamaklan harflere uyan ilk kelimenin artanını textbox’a ekler ve seçili hale getirir.

Object derslikı, C# dilindeki en baz sınıftır ve biröte gerçek teamüllevi karınerir. Bu konulevler arasında nesne oluşturma, muadele kontralaştırması ika, hash kodu ahiz üzere konulemler bulunur.

// The following statement causes a compiler error: Operator // '*' cannot be applied to operands of type 'object' and // 'object'.

Mafevkdaki yararlanma, sıkça karşılaşmış olduğumız dokumaya benziyor. Bazı durumlarda sınıflara, daha nesne oluşturulurken parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda nesne oluştururken aşağıdaki şekilde bir tasarruf gerçekleştirilir:

Not: Object bir nesne içerisinde gizlenen bir şayan Boxing alışverişlemine basıcı tutulur, zımnında o değeri done tipi ile baş başa (örneğin int derunin icma kabil) bir işleme basıcı tutabilmek sinein Unboxing teamüllemi uyglanmalıdır.

Yukarıdaki kullanımda nesne oluşturulurken sınıfın müessis metoduna “yeni” içerikli string bir kıymetiharbiye gönderildi. Bu değeri mukabillayabilen örnek sınıf şu şekildedir:

3) RWTagValue fonksiyonu ile tag bileğerlerine ulaşım. VB kullanıyor olsaydık rahat erişebilirdik.

TextBox'ın Text özelliğini gayrı bilgi kaynaklarına veya bileğişçilikkenlere sargılayarak done ilgilaması yapabilirsiniz. Örneğin:

Interface içerisine metot teşhismlaması yaparız amma meselelemleri yazmayız. Dokumalmasını istediğimiz aksiyonlemleri, Interface ‘i uyguladığımız derslik içerisine yazarız.

TextAlign                  :Texbox'daki edebiyatın sağ'dan veya sol'dan kırlmasını ayarlar.

Şimdi projeme bir klasör ekliyorum ve hesabına Interface makaleyorum. Klasör üzerinde sağ tık yapıp Add diyerek bir New Item diyorum ve bir C# Object Kullanımı Interface ekliyorum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *